Home»Apariții în Media»Digitalizarea și inovația vor ocupa un loc important în Programul de lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Digitalizarea și inovația vor ocupa un loc important în Programul de lucru al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

0
Shares
Pinterest Google+

Dezvoltarea accelerată a sectorului în România dar și noile măsuri luate în plan european, printre care Wifi4EU, dispariția taxei de roaming, GDPR sau portabilitatea – la care am avut plăcerea să contribui pe când eram europarlamentar – reprezintă doar o parte din argumentele pentru a pune pe agenda noastră domeniul digital.

Dar nu este suficient doar să vorbim despre digitalizare, trebuie să fim un exemplu, de aceea am demarat încă de anul trecut, folosind resurse din sistemul public, un amplu proces de informatizare a sistemului național de gestiune al afacerilor europene cu scopul de a reduce birocrația, iar din luna mai începem testarea soluțiilor IT identificate.

 

Previous post

Președinția României la Consiliul UE reprezintă prilejul ideal pentru a reclădi corpul de experți specializaţi în afaceri europene.

Next post

Directiva privind protecția consulară pentru cetățenii europeni care locuiesc sau călătoresc în afara UE, o valoare elementară a construcției europene.