Home»Noutăți»Cursa între statele membre pentru echipamente și soluții medicale trebuie să înceteze!

Cursa între statele membre pentru echipamente și soluții medicale trebuie să înceteze!

0
Shares
Pinterest Google+

Nu este normal să auzim de tratamente de la televizor sau să existe o cursă pentru găsirea unui vaccin între state sau companii când de fapt împreună putem face mai multe.

Am solicitat, astăzi, Comisiei Europene și Consiliului European constituirea unui Consiliu European de Monitorizare privind Covid-19, cu un mandat mai puternic și mai clar, format din cei mai buni experți în domeniu din toate statele membre, cu scopul de a elabora recomandări comune, a genera sinergii între statele membre și a pune împreună resursele și ideile pentru a identifica rapid soluții medicale la problemele cu care ne confruntăm dar și un vaccin și un tratament eficient.

Comisia Europeană a creat într-adevăr din 18 martie un grup compus din șase experți din Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia și Olanda care a avut trei reuniuni dar după consultarea rapoartelor (disponibile aici: https://ec.europa.eu/health/advisorypanel_covid19_en) consider că este nevoie de mai mult.

Este nevoie de un mandat pentru a emite decizii și mai ales este recomandabil ca toate statele, și experții lor, să fie implicate în proces pentru a avea acces la informație dar și la decizie.

Previous post

Mediul politic trebuie să dea un răspuns adecvat situației și să se ridice la nivelul așteptărilor

Next post

Educația e amenințată în aceste zile nu doar de criza COVID-19, ci și de imensa problemă a inegalităților