Home»Noutăți»Cum arată astăzi educația, așa va arăta mâine țara!

Cum arată astăzi educația, așa va arăta mâine țara!

0
Shares
Pinterest Google+
⚠️ Promisiuni neonorate pe zona de educație. Atunci când nu există o susținere politică reală pentru educație la nivel guvernamental, rezultatele se văd.
📎 Angajament: s-a promis un buget mai mare pentru educație.
❌ Realitate: Nici vorbă de 6% sau de o creștere reală. Ultimele declarații arată că executivul se raportează acum la execuția pe anul 2020 (nu alocarea), conducând probabil la cel mai mic buget pentru educație de doar 2,5 % din PIB.
📎 Angajament: se vor redeschide școlile pe 8 februarie.
❌ Realitate: După două săptămâni de promisiuni și redeschiderea păcănelelor, decidenții încă se gândesc, vor analiza subiectul pe 2 februarie dar, recent, Ministrul Sănătății a recomandat să nu se facă asta. În Bulgaria au deschis mai întăi școlile, nu păcănelele.
📎 Angajament: au promis că vor depolitiza educația.
❌ Realitate: 1000 de persoane în funcții de conducere din școli au fost schimbați de sărbători pe criterii politice.
📎 Angajament: mărirea salariile profesorilor conform legii.
✅ Realitate: Nu au dorit să aloce bani pentru această lege dar au acordat scăderi de taxe doar pentru anumite companii sau au alocat fonduri suplimentare pentru retrocedări.
📎 Angajament: UE ne recomandă să dăm 10% din Planul de Redresare pentru educație
✅ Realitate: Momentan se alocă doar circa 3%, se dorește 6% dar din spusele Ministrului Cercetării de fapt suma va include și cercetarea și elemente privind digitalizarea. Ținta de 10% nu va fi atinsă.
Cum arată astăzi educația, va arăta mâine țara. Este timpul să ne respectăm angajamentele. Dincolo de politică, în fața asaltului neoliberal, toți cei care vor să sprijine educația trebuie să o facă.
Previous post

Trebuie să ne asigurăm că drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie sunt respectate

Next post

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri!