Home»Noutăți»Cultura noastră națională poate fi protejată cu sprijin european

Cultura noastră națională poate fi protejată cu sprijin european

0
Shares
Pinterest Google+
📌 De Ziua Culturii Naționale trebuie să ne dăm seama cât de importantă este cultura pentru păstrarea valorilor și identității într-o lume tot mai individualistă și globalizată. Dar, în lumea în care trăim, nu putem ignora cât de important este să aloci resurse pentru protejarea și promovarea culturii.
🇪🇺 În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European am trimis o solicitare Casei Istoriei Europene să includă în expozițiile sale autori și creatori români care au contribuit la dezvoltarea culturii europene și promovarea cooperării europene.
✅ La nivelul Parlamentului European am propus și inclus recomandarea ca 2% din planul de redresare și reziliență să fie acordat sectorului cultural și creativ, puternic afectat de criză. În România nu există resurse specifice alocate în plan, în ciuda faptului că anterior crizei sectorul oferea mii de locuri de muncă și avea o puternică contribuție la bugetul național.
📎 Tot în această logică am aprobat recent noul program Creative Europe dedicat culturii europene în valoare de 2,4 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027. Din păcate, într-o serie de apeluri recente lansate de Comisia Europeană, am remarcat lipsa aplicanților și beneficiarilor din România.
📣 Cultura noastră națională poate fi protejată cu sprijin european. Europa nu înseamnă contopirea identităților, înseamnă respect pentru diversitatea noastră. Ține însă și de noi să facem asta!
Previous post

Campanie pentru redeschiderea parțială a școlilor, acolo unde situația epidemiologică o permite

Next post

Eșec după eșec privind Planul Național de Redresare și Reziliență!