Home»Apariții în Media»Conferință despre Codul de conduită elaborat de Comisia Europeană și patru mari platforme de comunicare socială.

Conferință despre Codul de conduită elaborat de Comisia Europeană și patru mari platforme de comunicare socială.

0
Shares
Pinterest Google+

În contextul european actual, tema discursului instigator la ură devine tot mai presantă, iar mediul online reprezintă o provocare pe măsură.
Copiii sunt din ce în ce mai expuși riscurilor utilizării internetului și rețelelor sociale, acolo unde discursul instigator la ură se proliferează într-un ritm alarmat.
Astfel, împreună cu Institutul „Elie Wiesel” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – România am organizat o conferință despre Codul de conduită elaborat de Comisia Europeană și patru mari platforme de comunicare socială.
Acest cod reprezintă un important pas înainte în eforturile depuse pentru ca internetul să rămână un loc de exprimare liberă și democratică.
România este pe deplin angajată în respectarea valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, precum libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și demnitatea umană.
Avem cu toții responsabilitatea de a acționa astfel încât internetul să nu devină un refugiu pentru discursurile ilegale de incitare la ură și violență, dar și de a transmite un mesaj cu privire la importanța educației toleranței.

Previous post

Discuții cu președintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu

Next post

Viitorul agendei digitale, PESCO, Hate Speech sau Brexit la Reuniunea Consiliului de Afaceri Generale de la Luxemburg.