Home»Noutăți»Comisia Europeană atrage atenția asupra modificărilor privind legislația electorală făcute de guvernul de dreapta

Comisia Europeană atrage atenția asupra modificărilor privind legislația electorală făcute de guvernul de dreapta

0
Shares
Pinterest Google+

Comisia Europeană atrage atenția asupra modificărilor privind legislația electorală făcute de guvernul de dreapta. Este clar din mesajul primit din partea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la sesizările făcute de Partidul Social Democrat la derapajele anti-democratice inițiate Partidul Național Liberal.

Este o dovadă clară a faptului că apelurile noastre privind respectarea normelor și valorile europene au fost întemeiate și că demersurile făcute pe lângă instituțiile europene și socialiștii europeni au fost cele corecte. În scrisoare, reprezentanta Comisiei Europene afirmă că executivul european susține recomandările Comisiei de la Veneția privind nemodificarea legislației electorale cu mai puțin de un an înainte de alegeri și anunță faptul că situația este monitorizată atent de instituțiile europene.

Este necesar ca liderii politici de dreapta să se oprească înainte ca România să fie sancționată, mai ales că tocmai se discută condiționarea fondurilor europene de respectarea legislației europene. Să sperăm că liberalii nu vor face rău României punând pe primul loc interesul lor strict electoral.

Stânga românească a fost acuzată de multe, dar nu vom permite ca România să plătescă prețul unui comportament lipsit de responsabilitate.

Consultați aici scrisoarea transmisă de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Previous post

E nevoie de resurse financiare suplimentare pentru noua diasporă europeană

Next post

Preocuparea față de calitatea aerului pe care îl respirăm trebuie să fie prioritară