Home»Noutăți»Seniorii noștri trebuie protejați

Seniorii noștri trebuie protejați

0
Shares
Pinterest Google+

În aceste momente, avem nevoie de soluții și de umanitate. Seniorii noștri trebuie protejați de coronavirus și, în acest sens, interdicția de a ieși din casă trebuie însoțită de măsuri clare de sprijin pentru această categorie de populație. Cele mai bune exemple la nivel european, pe care le recomand autorităților sunt:

⭕️ realizarea evidenței persoanelor peste 65 de ani. Există deja aceste baze de date. Trebuie corelate și utilizate.
⭕️ operaționalizarea unui call center care va suna persoanele în vârstă pentru a le ajuta și a le răspunde la întrebări dar și a unui număr verde dedicat. Primăria din București a realizat deja un număr dedicat.
⭕️ crearea unui sistem operațional la nivel local care să gestioneze problemele de acces la alimentație și medicamente care să cuprindă autoritățile locale, ONG-uri și voluntari. Dezvoltarea inclusiv a unui mecanism de distribuție. Sunt multe inițiative lăudabile dar trebuie unite eforturile pentru mai multă eficiență.
⭕️ implicarea medicilor de familie în evidențierea cazurilor medicale care necesită o atenție medicală sporită. O bază de date care să fie pusă la dispoziția sistemului de urgențe. Ministerul Sănătății trebuie să își facă treaba.
⭕️ sprijinirea autorităților locale și modificarea normelor legislative astfel încât să permită rectificări rapide ale bugetului local în funcție de necesități.
⭕️ colaborarea cu operatorii economici pentru a acorda prioritate în magazine persoanelor vârstnice în intervale orare dedicate.

Sunt convins că se pot găsi mai multe soluții eficiente. Invit din nou Guvernul României să lucrăm cu toți împreună. România are nevoie de mai puțină politică și de mai multe soluții.

Previous post

O soluție ce ar permite evitarea contaminării personalului medical și gestiunea mai eficientă a cazurilor cu coronavirus

Next post

Agricultura românească are nevoie de măsuri clare în contextul crizei COVID-19