Home»Apariții în Media»Avem drept prioritate zero garantarea drepturilor românilor care trăiesc, lucrează și studiază în Marea Briranei.

Avem drept prioritate zero garantarea drepturilor românilor care trăiesc, lucrează și studiază în Marea Briranei.

0
Shares
Pinterest Google+

Pe tot parcursul negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind Brexit, am avut drept prioritate zero garantarea drepturilor românilor care trăiesc, lucrează și studiază în acest stat.

În acest sens, au fost create o serie de mecanisme interinstituționale care au monitorizat permanent mersul negocierilor și au menținut un rol activ în dialogul cu Marea Britanie, având consultări constante cu echipa de negociere condusă de negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

La finalul acestui efort, obiectivul României a fost atins, rezultatul primei faze a negocierilor cu Marea Britanie confirmând faptul că cetățenii europeni, inclusiv cei români, au garantate toate drepturile câștigate sau în curs de dobândire.

În plus, obținerea unui acord în cea de-a doua fază a negocierilor se poate realiza doar în condițiile în care Marea Britanie își va respecta angajamentele legate de drepturile cetățenilor.

Menționăm că declarațiile recente ale premierului britanic se referă exclusiv la cetățenii europeni care ar putea sosi în Marea Britanie la o dată ulterioară lunii martie 2019, astfel încât aceste prevederi nu ar avea niciun impact asupra românilor aflați în prezent în Marea Britanie. De altfel, orice decizie privind regimul cetățenilor europeni care se stabilesc în acest stat se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toți cetățenii statelor membre.

https://www.stiripesurse.ro/victor-negrescu-drepturile-roma…

Previous post

Am vorbit la Gala industriei de IT&C despre #creativitate și modul prin care sectorul digital poate sprijini Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Next post

Întrevedere la Strasbourg cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.