Home»Campanii»Astăzi celebrăm Ziua Europei.

Astăzi celebrăm Ziua Europei.

0
Shares
Pinterest Google+

68 de ani de la declarația fostului ministru de externe francez, Robert Schuman, prin care se anunța construcția unei noi forme de cooperare politică în Europa.

O formă inedită, unică la nivel global cu scopul de a asigura unitatea, coeziunea, prosperitatea și mai ales pacea pe întreg continentul.

Această construcție s-a bazat, se bazează și sperăm să o facă și pe viitor pe încredere reciprocă între statele membre dar și pe egalitatea de tratament pentru toți membrii și cetățenii europeni.

Astăzi nu ne-am dorit un simplu eveniment festiv. Guvernul României, prin echipa specializată în domeniul afacerilor europene pe care o coordonez, și-a propus să marcheze acest moment prin lansarea consultărilor cetățenești privind viitorul Uniunii Europene.

Aceste dezbateri publice, promovate în toată Europa, au ca menire să asigure participarea cetățenilor, a dumneavoastră, la procesul de definire a Europei de mâine.

Uniunea Europeană, pentru a fi mai puternică, are nevoie de implicarea celor peste 500 de milioane de cetățeni pe care îi reprezintă.

Acțiunea Guvernului în domeniul afacerilor europene se axează pe două direcții importante: democratizarea accesului la informația cu caracter european și nevoia unui consens național, politic, pentru a da credibilitate și forță României în acțiunea sa în Uniunea Europeană.

#RO2019EU

Previous post

Consiliul Interministerial pentru Pregătirea și Exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene reunit la Palatul Victoria

Next post

Alba Iulia este orașul ideal pentru a vorbi de viziunea europeană a României