Home»Apariții în Media»Apel către românii din Marea Britanie: Susțineți rămânerea în UE!

Apel către românii din Marea Britanie: Susțineți rămânerea în UE!

0
Shares
Pinterest Google+

Victor Negrescu i-a invitat pe cetățenii britanici de origine română „să înțeleagă importanța acestui vot și să susțină rămânerea în UE, astfel încât țara lor de adopție să rămână în continuare alături de țara lor de origine într-o Europa unită”.

Mai mult, europarlamentarul român i-a rugat pe cei peste 150.000 de români care trăiesc și lucrează legal în Regatul Unit să își invite prietenii și rudele să îi susțină pe britanicii care vor să rămână în Uniunea Europeană.

„Prin participarea lor activă, aceștia pot combate mesajele extremiste împotriva mobilității forței de muncă în UE, pot arăta că cetățenii români acționează civic conform principiilor democratice”, a declarat Victor Negrescu, subliniind totodată că „românilor care trăiesc în Marea Britanie le pasă de soarta acestei țări și și-o doresc puternică în Uniunea Europeană, alături de România“.

Eurodeputatul european a arătat că de votul de joi depinde „dreptul la muncă, la taxe reduse de școlarizare, la creditare, dreptul la beneficii sociale sau chiar la recunoașterea vechimii în muncă în Europa sau în Marea Britanie”.

Victor Negrescu a atras atenția că nu mai există cale de întors dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană și a apelat la spiritul civic al românilor pentru a lupta împotriva extremiștilor care se opun mobilității forței de muncă în Uniunea Europeană.

Previous post

Lupta împotriva sărăciei trebuie asumată ca prioritate naţională

Next post

Modalitatea prin care PIB-ul României poate crește cu 13% până în 2020