Home»Noutăți»Ambasador al Comunității de Robotică din România

Ambasador al Comunității de Robotică din România

0
Shares
Pinterest Google+

Am primit cu bucurie și onoare titlul de Ambasador al Comunității de Robotică din România în cadrul evenimentului “Impactul roboticii și inteligenței artificiale asupra viitorului Uniunii Europene”, ce a avut loc în avanpremiera Forumului European al Roboticii 2019. Sectorul digital contribuie deja la economia României cu 6% din PIB.

Dacă vom ști să folosim resursele financiare disponibile la nivel european și competența existentă în sectorul inovației din România, țara noastră se poate situa printre principalii jucători în domeniul roboticii și inteligenței artificiale. Pentru a putea să folosim integral potențialul existent și să îl valorizăm în mod corespunzător trebuie să participăm la procesul decizional european în materie.

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene poate reprezenta un moment ideal pentru promovarea inovației românești. De aceea organizarea la București a Forumului European al Roboticii (www.erf2019.eu), eveniment cu tradiție la nivel european, reprezintă un pas important în această direcție.

Previous post

A fost cu adevărat special să sărbătorim #Centenarul Unirii la Alba Iulia

Next post

Președinția #SUERD, un moment important pentru România