Home»Noutăți»Am sesizat Comisia Europeană privind schimbarea de pe o zi pe alta a aproximativ 1.000 de conducători de instituții de învățământ

Am sesizat Comisia Europeană privind schimbarea de pe o zi pe alta a aproximativ 1.000 de conducători de instituții de învățământ

0
Shares
Pinterest Google+
Am sesizat astăzi Comisia Europeană privind schimbarea de pe o zi pe alta a aproximativ 1.000 de conducători de instituții de învățământ din România fără o evaluare prealabilă și criterii de performanță. Este un demers ce contravine mai multor documente aprobate la nivel european și care pune în pericol implementarea recomandărilor incluse în mecanismul Semestrului European.
Mai mult decât atât, schimbările sunt făcute în mijlocul anului școlar fără o informare adecvată a comunităților școlare. Astfel, în mai multe zone din țară au fost reacții din partea părinților și au fost constatate schimbări cu oameni fără experiență, proveniți din alte localități sau alte instituții de învățământ.
Dar nu sunt o persoană care să generalizeze. Sunt și cazuri în care schimbările se impuneau dar așa cum am declarat în repetate rânduri, indiferent cine era la guvernare, politizarea trebuie să înceteze, întrucât doar competența poate conduce la creșterea calității în educație.
Previous post

Suntem în căutarea unui nou stagiar!

Next post

Campanie pentru redeschiderea parțială a școlilor, acolo unde situația epidemiologică o permite