Home»Noutăți»Am propus alocarea pentru educație a minimum 3 miliarde de euro, sub formă de granturi, din Planul Național pentru Redresare și Reziliență

Am propus alocarea pentru educație a minimum 3 miliarde de euro, sub formă de granturi, din Planul Național pentru Redresare și Reziliență

0
Shares
Pinterest Google+
Consens în cadrul dezbaterii organizate de Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților pentru propunerea mea de a aloca minim 10% pentru educație din Planul Național pentru Redresare și Reziliență.
M-am bucurat să văd că au existat reprezentanți din partea tuturor partidelor parlamentare care au susținut această propunere pe care am promovat-o la nivel european și pe care am discutat-o inclusiv cu Ministrul Educației. Mulțumesc structurilor sindicale și asociative pentru sprijinul oferit.
În intervenția mea am menționat că trebuie să avem un proiect de modernizare a educației cu scopul de a asigura accesul tuturor la educație de calitate pe tot parcursul vieții. Pentru a fi exact: am propus alocarea a minim 3 miliarde de euro, sub formă de granturi, din totalul de 30 de miliarde, nu ceea ce vor să facă guvernanții, să vină cu un plan fictiv de 60 de miliarde și să ne păcălească cu diferite sume.
Cred în dialog. Acest plan nu trebuie să fie politizat. Este un plan pentru redresarea României, un proiect finanțat din bani europeni, prin care se poate realiza modernizarea educației pe baze transparente și dezideologizate. Am încredere că, dacă ne unim forțele, putem face enorm pentru a pregăti viitorul României la noile provocări.
O felicit pe colega mea,  Natalia Elena Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, pentru organizarea acestui dialog.
Previous post

Apel pentru alocarea a minimum 10% pentru educație în Planul Național pentru Redresare și Reziliență

Next post

Răspuns european la problemele întâmpinate de sistemele de educație din statele membre