Home»Noutăți»Am lansat proiectul „Clasa virtuală”

Am lansat proiectul „Clasa virtuală”

0
Shares
Pinterest Google+
🔴 În contextul în care astăzi ar fi trebuit să reînceapă școala după vacanța de primăvară, am lansat împreună cu organizația PES activists Romania proiectul „Clasa virtuală”, un canal video disponibil pe o platformă specifică, incluzând resurse educaționale pentru copii cu scopul de a-i ajuta în contextul crizei coronavirus: http://tiny.cc/ClasaVirtuala
📚 Având în vedere importanța continuării activităților de predare-învățare și a menținerii contactului elevilor cu școala, PES activists România a realizat un instrument online ce oferă acces la conținut educațional special creat de colaboratorii echipei, dar și la conținut deja existent, selectat, recomandat și verificat de profesori din rețeaua PES activists. În prezent au fost selectate peste 200 de clipuri video cu conținut educațional.
🧮 Canalul video „Clasa virtuală” conține resurse educaționale pentru toate grupele de elevi, din învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și activități pentru preșcolari, pentru învățământul special și activități extra-curriculare.
📢 Clasa virtuală este de fapt un apel la mobilizare pentru continuarea procesului educațional și caută să vină în sprijinul elevilor și al profesorilor, precum și al părinților care au nevoie de materiale-suport, contribuind la diversificarea surselor educaționale online.
💡 Proiectul „Clasa virtuală” este unul deschis, profesorii și toți cei interesați fiind invitați să ajute la dezvoltarea lui prin transmiterea propunerilor sau cursurilor proprii către inițiatorii platformei. Nu ne propunem să înlocuim metodele clasice de predare sau materialele realizate în cadrul instituțiilor de învățământ, ci să sprijinim pe cât putem formele alternative de educație în contextul de distanțare socială în care ne aflăm.
Previous post

Industriile creative și culturale din țară trebuie salvate

Next post

15 ani de la semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană