Home»Apariții în Media»Alba Iulia este orașul ideal pentru a vorbi de viziunea europeană a României

Alba Iulia este orașul ideal pentru a vorbi de viziunea europeană a României

0
Shares
Pinterest Google+

Am fost bucuros să celebrăm împreună cu, Comisia Europeană, #ZiuaEuropei la #AlbaIulia, capitala de suflet a românilor, locul unde mă simt acasă.

Alba Iulia este orașul ideal pentru a vorbi de viziunea europeană a României prin care îndemnăm la coeziunea blocului comunitar, la unitate, la respect reciproc între statele membre, la tratamentul egal pentru toți cetățenii europeni.

Ziua Europei reprezintă momentul ideal pentru a ne reaminti trecutul dar și pentru a celebra viitorul. 141 de ani de la proclamația de independență a României, 100 de ani de la Marea Unire, 68 de ani de la declarația fostului ministru de externe francez, Robert Schuman, prin care s-a propus acest proiect european.

De aceea am profitat de ocazie pentru a discuta cu elevii clasei a VII-a din Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. A fost o altfel de consultare cetățenească, inedită și provocatoare. Atunci când s-au născut România termina capitolele de negociere. Pentru copii Uniunea Europeană reprezintă o realitate care nu poate fi schimbată, ei sunt #GenerațiaEuropeană a României.

alba

#RO2019EU

Previous post

Astăzi celebrăm Ziua Europei.

Next post

Crosul #Europei la Alba Iulia.