Home»Noutăți»Acord istoric privind viitorul buget european

Acord istoric privind viitorul buget european

0
Shares
Pinterest Google+
🇪🇺 Parlamentul European a obținut un acord istoric privind viitorul buget european. 1,8 trilioane de euro, incluzând și planul de relansare economică, pentru prioritățile cetățenilor europeni.
✅ Grupul nostru politic a solicitat și a obținut:
– triplarea bugetului pentru programul pentru sănătate;
– creșterea fondurilor pentru educație și tineret cu 2,2 miliarde de euro;
– creșterea bugetului pentru cercetare cu 4 miliarde de euro;
– și creșteri similare pentru programele în domeniul culturii, digitalizării, infrastructurii, agriculturii și antreprenoriatului.
📌 În intervenția mea din plenul Parlamentului European am declarat că familia noastră politică va lupta în continuare pentru o relansare economică sustenabilă și un răspuns eficient la noile provocări ridicate de pandemie și de evoluțiile tehnologice.
🧩 Este central ca aceste resurse financiare să ajungă cât mai repede la beneficiari iar programele să înceapă în cel mai scurt timp, în toate statele membre.
🇷🇴 În România resursele europene reprezintă soluția pentru relansarea economică în contextul unei guvernări incapabile să gestioneze adecvat criza.
⭕️ Pentru asta, trebuie să evităm întârzierile și să ne asigurăm că banii europeni vor fi cheltuiți transparent ca urmare a consultărilor realizate cu partenerii sociali și societatea civilă din fiecare stat membru.
Previous post

Încă patru miliarde de euro obținute pentru programul Orizont Europa

Next post

Planul Național pentru Relansare și Reziliență este al României, nu al unui singur partid!